Contact

De initiatiefgroep Community van Communities

Opmerkingen en vragen kunnen geplaatst worden door te reageren via dit blog. We zijn ook via andere kanalen zoals e-mail bereikbaar

MarcelvdKlink Marcel van der Klinklinkedin marcel.vanderklink@zuyd.nl

Marcel is geïnteresseerd in alles wat met werkplekleren heeft te maken en hoe dat leren is te faciliteren met digitale mogelijkheden. Die digitale mogelijkheden zijn van belang om er voor te zorgen dat het leren in communities niet beperkt blijft tot de momenten dat je elkaar ziet. Marcel is geïnteresseerd in het zoeken naar de ideale mix van digitaal en face-to-face en in het verleiden van mensen om actief te worden en te blijven in communities. Zijn twitteraccount is @MVK1962

PaulHennissen Paul Hennissen linkedin paul.hennissen@zuyd.nl

Paul is geïnteresseerd in het leren in communities waarin zowel Zuyd-medewerkers, professionals uit het werkveld als studenten participeren. De laatste jaren heeft het lectoraat van Paul onderzoek verricht naar deze vorm van leren en innoveren en symposia georganiseerd tijdens de KIB-dag en elders in het land. Enkele vragen zijn ‘wanneer communities goed functioneren’ en ‘op welke manier het leren in communities gestimuleerd wordt als tevens gebruik gemaakt wordt van online communicatie’. De behoefte van Paul is om samen met Zuyd medewerkers en Zuyd faculteiten het leren in communities te versterken.

Sylvia Schoenmakers Sylvia Schoenmakers linkedinsylvia.schoenmakers@zuyd.nl

Sylvia brengt gesprekken op gang over ambities en mogelijkheden voor het leren in communities voor onderwijs en onderzoek bij Zuyd. Haar belangstelling gaat uit naar het proces van kennisontwikkeling in samenwerkingsverbanden. Sylvia is werkzaam in het Lectoraat Professionalisering van het Onderwijs waar ze onder andere onderzoek doet naar werkplekleren. Het twitteraccount van Sylvia is @sylvia043.

WilmieJenniskens Wilmie Jenniskens   wilmie.jenniskens@denieuwstepabo.nl

Wilmie is als onderwijsadviseur betrokken bij veranderprocessen in teams. Teams willen onderwijs verbeteren. Hierbij spelen onder andere de volgende vragen een rol: welke vraagstellingen hebben de diverse groepsleden, hoe worden gezamenlijke vragen geformuleerd, hoe worden veranderprocessen aangestuurd, hoe kunnen leerprocessen versterkt worden, welke resultaten leveren de inspanningen op? En hoe houd je het leerproces inspirerend en resultaatgericht? Het boeiende aan dit werk is om te zien hoe divers deze processen verlopen en hoe eigenaarschap toeneemt tijdens het werken. Naast het werk als onderwijsadviseur is Wilmie werkzaam bij De nieuwste Pabo als docent, studieloopbaanbegeleider en medewerker bij lectoraat ‘opleiden in de school’.

ProfielfotoJudith van Hooijdonk linkedinjudith.vanhooijdonk@zuyd.nl

Judith is moderator voor technische en inhoudelijke facilitering. Haar taak binnen dit initiatief is het activeren en stimuleren van kennisdeling op het online platforms. Als I-adviseur is zij betrokken bij onderwijsvernieuwingen binnen Zuyd Hogeschool. Judith blogt regelmatig over haar werk op 2beJAMmed.org en twittert als @jujuutje.